Léto začíná a s jeho příchodem se už nemůžeme dočkat grilovací sezóny. Máme pro vás několik tipů, jak si grilování vychutnat v klidu a pohodě, s vynikajícím jídlem a kvalitním vybavením. Na vás už bude jen zajistit si příjemnou společnost.
Dobré náčiní = polovina úspěchu
Trénink dělá mistra, to platí i při grilování. Ale bez kvalitního náčiní je ztracený i mistr grilu. Užitečné vybavení totiž zastane spoustu práce za vás. Zatímco se vaše dobroty budou grilovat, vám díky dobrým pomocníkům zbude více času na oblíbený letní nápoj a povídání s nejbližšími.
Otáčet maso na grilu vidličkou? Pokud nechcete maso vysušit, raději použijte obracečku nebo kleště na maso. Základem je maso nepropichovat, aby šťáva zůstala hezky uvnitř.
Aby vám pochutiny nepropadly roštem nebo se nepřipékaly, doporučujeme grilovací podložku. Tyto vychytávky a mnoho dalšího naleznete v prodejně Orion.
Domácí grilování
Jste milovníky grilování, ale chybí vám venkovní prostor, kam byste mohli umístit svůj gril? V prodejnách Tescoma a Eta naleznete velký výběr kontaktních grilů, které se díky malému rozměru pohodlně vejdou do vaší kuchyně. Jídlo z grilu si tak vychutnáte klidně uprostřed letní bouřky.
A pozor – s grilovací pánví od Tescomy si grilované pochoutky připravíte raz dva i v troubě.
Pro kvalitní potraviny do PALÁCE
Pro dokonalou chuť grilovaných dobrot nesmíme zapomenout na vhodnou přílohu. Čerstvé a křupavé pečivo seženete po celý den na stánku Benji's Market.
Jídlo perfektně doplní láhev kvalitního vína, kterou pořídíte například ve vinotéce Vinofol. Dlouhé večery při dobrém víně si zaslouží i drobné občerstvení, o které se rádi postarají ve Veselé Veverce a Ráji sýrů.
Recept na konec – grilovaný steak z květáku s bylinkovým žervé
Masových receptů je plný internet, proto pro vás máme netradiční tip, který svou chutí zaručeně překvapí i zaryté milovníky vysokých steaků.
Suroviny (na dvě porce)
Postup:
1/ V mixéru rozmixujeme česnek, žervé, jogurt, bylinky, půl lžíce oleje a citronovou šťávu. Vznikne nám tak krásně hladký zelený krém. Dochutíme jej solí a pepřem.
2/ Květák nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, potřeme je olejem a osolíme. Grilujeme je na středně rozehřátém grilu asi 3 minuty z každé strany.
3/ Grilovaný květák servírujeme na talíři, položený na bylinkovém žervé, posypaný sezamovými semínky.
Dobrou chuť!