Menu

Domov

Vychytané letní grilování

Vychytané letní grilování

Léto začíná a s jeho příchodem se už nemůžeme dočkat grilovací sezóny. Máme pro vás několik tipů, jak si grilování vychutnat v klidu a pohodě, s vynikajícím jídlem a kvalitním vybavením. Na vás už bude jen zajistit si příjemnou společnost.

Dobré náčiní = polovina úspěchu

Trénink dělá mistra, to platí i při grilování. Ale bez kvalitního náčiní je ztracený i mistr grilu. Užitečné vybavení totiž zastane spoustu práce za vás. Zatímco se vaše dobroty budou grilovat, vám díky dobrým pomocníkům zbude více času na oblíbený letní nápoj a povídání s nejbližšími. 

at_b_191

Otáčet maso na grilu vidličkou? Pokud nechcete maso vysušit, raději použijte obracečku nebo kleště na maso. Základem je maso nepropichovat, aby šťáva zůstala hezky uvnitř.

at_b_141

Aby vám pochutiny nepropadly roštem nebo se nepřipékaly, doporučujeme grilovací podložku. Tyto vychytávky a mnoho dalšího naleznete v prodejně Orion.

at_b_161

Domácí grilování

Jste milovníky grilování, ale chybí vám venkovní prostor, kam byste mohli umístit svůj gril? V prodejnách TescomaEta naleznete velký výběr kontaktních grilů, které se díky malému rozměru pohodlně vejdou do vaší kuchyně. Jídlo z grilu si tak vychutnáte klidně uprostřed letní bouřky.

at_b_231

at_b_241

at_b_261

A pozor – s grilovací pánví od Tescomy si grilované pochoutky připravíte raz dva i v troubě. 

at_b_22

Pro kvalitní potraviny do PALÁCE

Pro dokonalou chuť grilovaných dobrot nesmíme zapomenout na vhodnou přílohu. Čerstvé a křupavé pečivo seženete po celý den na stánku Benji's Market.

benjis_market_3

benjis_market_6

Jídlo perfektně doplní láhev kvalitního vína, kterou pořídíte například ve vinotéce Vinofol. Dlouhé večery při dobrém víně si zaslouží i drobné občerstvení, o které se rádi postarají ve Veselé VeverceRáji sýrů.

at_a_111

188587583_4062145423872327_4454286035146100139_n

238142750_2380474452089442_4848839356308361486_n

Recept na konec – grilovaný steak z květáku s bylinkovým žervé

Masových receptů je plný internet, proto pro vás máme netradiční tip, který svou chutí zaručeně překvapí i zaryté milovníky vysokých steaků. 

Suroviny (na dvě porce)

  • půl stroužku česneku
  • 60g žervé
  • 125g řeckého jogurtu
  • hrstka smíchané petrželky a máty
  • polévková lžička citronové šťávy 
  • půl květáku
  • čtyři lžíce olivového oleje
  • čajová lžička černých sezamových semínek
  • sůl, pepř

Postup:

1/ V mixéru rozmixujeme česnek, žervé, jogurt, bylinky, půl lžíce oleje a citronovou šťávu. Vznikne nám tak krásně hladký zelený krém. Dochutíme jej solí a pepřem. 

2/ Květák nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, potřeme je olejem a osolíme. Grilujeme je na středně rozehřátém grilu asi 3 minuty z každé strany. 

3/ Grilovaný květák servírujeme na talíři, položený na bylinkovém žervé, posypaný sezamovými semínky. 

kvetak

Dobrou chuť!