Mrkvový cupcake
Mrkev mu dodává fantastickou vláčnost a koření lákavou vůni. Stačí už jen kopeček svěžího krému a jste v labužnickém nebi.
Počet porcí: 12 cupcakes
Ingredience
140 ml bílého jogurtu
100 g másla (rozpuštěného)
4 vejce
360 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
1 sáček prášku do pečiva
špetka soli
240 g mrkve, nastrouhané najemno
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička olivového oleje
1 lžička citronové kůry
1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
kvítka nebo lístky bylinek na ozdobu (nemusí být)
Na krém
250 g čerstvého smetanového sýra
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička citronové kůry
NĚCO NAVÍC
Směsi (moučnou suchou a jogurtovou mokrou) při spojování nepřemíchejte, stačí, aby se suchá směs navlhčila – použijte stěrku či vařečku. Pár hrudek v těstě do muffinů patří, jinak budou tvrdé.
Máte chuť na změnu? Vyměňte mrkev za jablka nebo je namíchejte v poměru 1:1.
Do těsta můžete přidat hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů.
Formy na cupcakes a košíčky seženete v prodejně Orion.